Mondkapjes, nieuws en opinies

De coronamaatregelen zijn dagelijks in het nieuws. Op onze site publiceren we een selectie van nieuws en opinies over het dragen van mondkapjes. 

We hebben in deze rubriek de regels in de  Europese vakantielanden tot half augustus gevolgd. Door nieuwe besmettingshaarden wijzigt het code geel/oranje-beleid voor (delen van) Europese landen nu snel. Na de (school)vakantieperiode houden we op deze site de mutaties niet meer bij. Klemmend advies voor wie naar enig buitenland wil gaan: Check de sites van de Overheid en de ANWB. Iedere landenpagina heeft linkjes dar naar toe.

 

Hoe verschillend de regels ook zijn, in ALLE vakantielanden heerst een social distancing- beleid, tussen 1 en 2 meter en vanaf verschillende leeftijden.  Op plekken en in situaties waar die veilige afstand niet gehaald kan worden, zijn mondkapjes verplicht of aanbevolen. Behalve in Zwitserland, kun je voor overtredingen van mondkapjesverplichtingen een boete krijgen die fors kan oplopen. Dus: beter safe dan sorry, stop een doos weggooi-kapjes in je dashboardkastje en je vakantieshopper. Niet ideaal, wel slim. Beetje jammer, bij je leukste vakantie-outfits. Maar daarvoor neem je een paar mooie katoenen mondkapjes mee. Want als het moet, kan het net zo goed...

 

Mondkapjes: nieuws en opinies

Alle items staan met linkjes in de groene kolom op iedere pagina van deze rubriek.