Mondkapjes in Frankrijk

Het pakket corona-maatregelen in Frankrijk bevat verplichtingen en aanbevelingen voor het dragen van mondkapjes*

In verband met nieuwe besmettingshaarden veranderen de reisadviezen voor Europese landen continu.. Eind augustus, na afloop van de schoolvakanties, werken we de updates van de overheid op onze site niet meer bij. Zie voor een compleet overzicht van de geldende corona-maatregelen: ANWB Reiswijzer vakantie Frankrijk.

 

  • Social Distance: één meter, geen hand geven.

  • Net zoals in Nederland moeten er ook mondkapjes worden gedragen in het openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport. Het openbaar vervoer in Parijs is tijdens de spits alleen toegankelijk voor werkenden in bezit van werkgeversverklaring.

  • Vanaf 1 augustus (maar waarschijnlijk eerder) wordt het dragen van een masker verplicht in alle openbare afgesloten gebouwen. D.w.z. alle overheidsgebouwen, ziekenhuizen, postkantoren , stadhuis etc. maar ook supermarkten, winkels en eigenlijk alle gebouwen waar publiek betaald of gratis naar binnen kan. Lokaal kan dit ook verplicht zijn bij (buiten) markten.

  • In de auto mogen er maximaal twee mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen naast elkaar op een zitrij zitten. Mondkapjes zijn alleen verplicht in zakelijk vervoer (taxi’s) vanaf de elfjarige leeftijd.

  • Disneyland Parijs is vanaf 15 juli gefaseerd open in beperkte capaciteit. Mondkapjes zijn verplicht voor alle bezoekers van 11 jaar en ouder.

  • Boete niet naleven richtlijnen: € 135,- tot € 3750,-.

 

 

 

*) niet-medische mondkapjes, mondneusmakers.