Mondkapjes in Duitsland

Het pakket corona-maatregelen in Duitsland bevat verplichtingen en aanbevelingen voor het dragen van mondkapjes*. Handhaving op de 'Maskenpflicht' is strenger, nu na versoepeling van de regels nieuwe besmettingshaarden ontstaan en beperkt gehouden moeten worden.

In verband met nieuwe besmettingshaarden veranderen de reisadviezen voor Europese landen continu.. Eind augustus, na afloop van de schoolvakanties, werken we de updates van de overheid op onze site niet meer bij. Zie voor een compleet overzicht van de geldende corona-maatregelen: ANWB Reiswijzer vakantie Duitsland

 

  • Social distance: soms anderhalf, soms 2 meter. Hand geven wordt afgeraden.

 

  • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer in Duitsland, de Maskenpflicht. Dit geldt overigens ook in alle winkels, want overal, op alle plekken waar het lastig is om anderhalve meter afstand te houden, zijn mondkapjes verplicht vanaf 6 jaar.

  • In restaurants zijn mondkapjes verplicht bij binnenkomst en bij verplaatsingen. Attractieparken, musea, theaters: mondkapjes verplicht. De regelingen verschillen per deelstaat, ook wat betreft de maskenpflicht in auto’s voor personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren (advies Adac: beperk dat tot een minimum!). Belangrijk om je tevoren te informeren!

  • Boete niet naleven richtlijnen: verschilt per deelstaat: van € 10,- tot € 10.000,-

 

 

 

*) niet-medische mondkapjes, mondneusmakers.