Mondkapjes in Spanje

Het algemene pakket corona-maatregelen in Spanje  bevat verplichtingen en aanbevelingen voor het dragen van mondkapjes*.

In verband met nieuwe besmettingshaarden veranderen de reisadviezen voor Europese landen continu.. Eind augustus, na afloop van de schoolvakanties, werken we de updates van de overheid op onze site niet meer bij.  Zie voor een compleet overzicht van de geldende corona-maatregelen: ANWB Reiswijzer vakantie Spanje.

  • Social distance: anderhalf tot twee meter. Geen hand geven.

  • In delen van Spanje met een verhoogd aantal Corona-besmetting gelden verscherpte regels en minder mobiliteit.

  • De algemene regel is dat mondkapjes verplicht zijn in het openbaar vervoer en zeker ook in  het vliegverkeer (gezondsheidscontroles en formulieren op het vliegveld). De mondkapjes-verplichting geldt óveral, binnen en buiten de openbare ruimte als er geen afstand van twee meter in acht kan worden genomen.

  • Vanwege stijging van het aantal besmettingen kunnen er per regio strengere maatregelen zijn (bijv. mondkapjes verplicht ook als er wél 2 meter afstand  gehouden kan worden). Vraag bij uw accommodatie naar de lokale regelgeving.De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor kinderen onder de 7 jaar.

  • In supermarkten en winkels worden mondkapjes aangeraden, in binnenruimten van tankstations zijn ze verplicht. Ook als in je auto mensen hebt die niet tot je huishouding horen, is voor alle inzittenden het mondkapje verplicht.

  • In restaurants worden groepen van maximaal 20 personen toegelaten en er gelden beperkingen van de helft (binnen) en driekwart (buitenruimte) in zitplaatsen. Gezien de vele regionale verordeningen is contact opnemen met de accommodatie van je bestemming heel raadzaam.

  • Boete niet naleven richtlijnen: € 600,- tot € 10.400,-.

 

 

 

 

*) niet-medische mondkapjes, mondneusmakers.